Meny

Nysnø gjør sin første internasjonale fondsinvestering med etablering i Norge

Tilbake

Stavanger 9.1.2020 - Nysnø Klimainvesteringer gjør sin første internasjonale fondsinvestering med etablering i Norge, og investerer om lag 140 millioner kroner i det kanadiske venturefondet ArcTern Ventures II.

ArcTern Ventures er en globalt ledende investor som satser på innovative teknologiselskap med betydelig potensial for å redusere klimagassutslippene og løse bærekraftsutfordringene. Det nye fondet ArcTern Ventures II skal investere i både Nord-Amerika og Europa, og etablerer nå sitt europeiske hovedkontor i Oslo.

– ArcTern Ventures har vist en sterk forståelse for verdiskapning innen energi- og klimateknologi, et felt i rivende global utvikling og konstant endring. De kombinerer et skarpt teknologifokus med en praktisk tilnærming og betydelig kapital, sier Eivind Egeland Olsen, investeringsdirektør i Nysnø Klimainvesteringer.

– Norge er valgt ut som en strategisk plassering for ArcTern Ventures sin satsning i Europa. Det styrker både kapitaltilgangen og internasjonale muligheter for norske selskaper med klima- og energiteknologi, sier Siri Kalvig, administrerende direktør i Nysnø Klimainvesteringer.

– Både Norge og Canada har høye ambisjoner for å utvikle og skalere ny klimateknologi, og bygger på verdensledende kompetanse fra tradisjonell industri inn i nye markeder. Gjennom ArcTern Ventures II skal vi fortsette å investere i de beste teknologiselskapene globalt fra våre kontorer i Toronto og Oslo. Vi ser på det norske markedet som et attraktivt utgangspunkt for å finne nye investeringsmuligheter i Norge, Norden og Europa, sier Murray McCaig, administrerende partner i ArcTern Ventures.

Nysnø Klimainvesteringer vil investere om lag 140 millioner kroner (20 millioner kanadiske dollar) av en total fondsstørrelse på nærmere 200 millioner kanadiske dollar. Andre investorer i ArcTern Ventures II er Equinor, Business Development Bank Canada, OMERs, Suncor Energy og TD Bank.

For mer informasjon ta kontakt med:
Eivind Egeland Olsen, Investeringsdirektør i Nysnø Klimainvesteringer, +47 906 55 215
Murray McCaig, Managing Director i ArcTern Ventures, +1 (416) 728 8240

Om Nysnø Klimainvesteringer
Nysnø Klimainvesteringer AS er et statlig investeringsselskap i Stavanger, etablert i 2017 og eies av Nærings- og fiskeridepartementet. Nysnø Klimainvesteringer investerer i teknologier gjennom selskap og fond som bidrar til reduserte klimagassutslipp. For mer informasjon se www.nysnoinvest.no

Om ArcTern Ventures
ArcTern Ventures er et kanadisk venturekapitalselskap som investerer globalt i innovative teknologiselskap som løser klima- og bærekraftsutfordringene. ArcTern Ventures ble grunnlagt av Murray McCaig og Tom Rand med utgangspunkt i at den økende overgangen til en grønnere økonomi vil endre alle industrier og kunne skape betydelig avkastning og positiv miljøeffekt. For mer informasjon se www.arcternventures.com