Meny

Equinor og Nysnø investerer i eSmart Systems

Tilbake

Equinor Energy Ventures og Nysnø investerer i det norske teknologiselskapet eSmart Systems, verdensledende innenfor utvikling av programvare for energibransjen med hovedvekt på kunstig intelligens. Investeringsrunden på totalt 150 MNOK ledes av Equinor Energy Ventures sammen med Nysnø og eksisterende aksjonærer, blant andre Kongsberg Digital.

Nysnø investerer i cleantech-selskapet eSmart Systems, fordi vi mener selskapet har en verdensledende teknologi og klar for internasjonal ekspansjon.

  • Kombinasjonen av høy kompetanse innenfor kunstig intelligens og dataanalyse, og lang erfaring fra utvikling av programvare for energibransjen gjør at eSmarts produkter er posisjonert for å håndtere noen av de viktigste utfordringene knyttet til fremtidige globale energisystemer», sier Siri Kalvig, administrerende direktør i Nysnø Klimainvesteringer.
  • Nysnø investerer i selskaper som løser klimautfordringer på en smart og lønnsom måte, sammen med co-investorer som Equinor Energy Ventures og Kongsberg Digital. For å redusere klimagassutslipp er vi avhengig av å bruke kraftnettet på en smart og robust måte, også for fornybare energikilder med store variasjoner i produksjon. Vi mener teknologien til eSmart kan støtte utrulling av fornybar energi i stor skala, sier Eivind E. Olsen, investeringsdirektør i Nysnø.

eSmart Systems utvikler kunstig intelligens basert på maskinlæring, blant annet for automatisk gjenkjenning av komponenter og feil i kraftnett. Dette gir nettselskapene bedre innsikt, høyere effektivitet og kan redusere drift- og vedlikeholdskostnader.

I pressemeldingen til eSmart Systems kommenterer også Equinor Energy Ventures og Kongsberg Digital investeringen.

20190116 Pressemelding eSmart Systems Equinor Nysnø